Maneno Class

Stigende klassekvotienter kombineret med pressede skolebudgetter gør det rigtigt svært for lærere at give den individuelle støtte, som mange elever har brug for til at udvikle deres læse- og forståelsesevner.

Maneno Class – Hjælp dine elever til at læse mere

Som lærer er det ofte en udfordring i sig selv at motivere et barn til at læse og holde fast i dets lyst til at læse i takt med de frustrationer og vanskeligheder, som den enkelte elev gennemgår som en del af læringsprocessen. Som lærer kan man appellere til forældre og og forsøge at en etablere “læsekontrakt” med hjemmet, men det kan være svært og tidskrævende at holde styr på om alle får læst det som er aftalt. Endvidere er der meget arbejde forbundet med logistikken omkring bøgerne – sikre at de bliver afleveret mv. Med Maneno har vi designet en innovativ, seriøs og (sjov!) læse app, som svar på de udfordringer som skolerne står overfor. De interaktive læsefunktioner kombineret med Manenos spilkoncept giver børnene et unikt, spændende og sjovt læsemiljø, som omfavner ALLE (stærke som svage) læsere.

Maneno er målrettet elever i 1. - 4. klasse.

App’en kan også bruges til at støtte Engelsk læsning i folkeskolen.


Udviklet i samarbejde med skoler og elever.

Udvikling af Maneno er støttet af Undervisningsministeriet og er foregået i samarbejde med lærere og elever på skoler rundt omkring i Danmark.

For lærere og pædagoger tilbyder Maneno helt enkelt en sjov og medrivende måde at få børnene engageret i læsning i skolen. Maneno giver et enestående indblik i såvel hele klassens som den enkelte elevs læseniveau, -indsats og -udvikling.

Maneno fremhæver de bøger, der passer bedst til læserens niveau og interesser, så eleven ikke bliver demotiveret af for svære bøger. Det betyder også mindre administration for lærerens side.
Maneno sørger for stille og roligt at øge præsentere eleven for bøger af gradvist øget sværhedsgrad for at styrke læseprogressionen.

Maneno fås til en fast pris per elev per år.

I Maneno har eleverne adgang til mere end 200 spændende bøger på både dansk og engelsk, fra anerkendte forlag og forfattere. Maneno leveres til en konkurrencedygtig pris pr. elev, hvor omkostningerne for skolen ikke afhænger af bogforbruget.

Maneno Class

Køb Maneno til skolebrug. Til en fast lav elevpris per år får dine elever adgang til 200 titler i Maneno. I skoleudgaven får dine elever adgang til Maneno og særlige funktionaliteter målrettet til skoleforbrug. Maneno til skolebrug er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet og med input fra lærere og over 4.000 elever.

Kontakt osManeno Class kan hjælpe dine elever

Maneno er en unik læseapp, som udfordrer 1. til 4. klasses elever til at læse 15 minutter hver dag og giver adgang til læsehjælp under læsningen. Maneno understøtter Uni-Login og er et super nemt redskab at bygge læseundervisningen op omkring uanset elevens læseniveau.

Når børnene læser 15 minutter får de deres drage til at vokse. Det styrker motivationen til at læse.

Hver gang børnene læser optjener de point, som gør at de kan købe tøj og udstyr til deres drage. Børnene kan følge hinandens drager og få inspiration til at få deres sejeste drage.

Børnene kan til hver en tid få hjælp til læsningen. De kan klikke på ord og sætninger for at få en bedre forståelse af det enkelte ord. Det gør dem i stand til at læse bøger, som ligger lidt over deres niveau og udvikler deres ordforråd.

Børnene kan nemt finde deres yndlingsbøger ved at filtrere på kategorier eller sværhedsgrad.

Der er mange spændende og sjove bøger for børn i alderen 6-10 år. Bøgerne varierer fra lette bøger med ord i 3 stavelser til ungdomslitteratur.